IAESTE Finland mukana Connect Conferencessa 2017

  • 0

IAESTE Finland mukana Connect Conferencessa 2017

Category : Uncategorized

“You’re from Finland? That’s awesome! Hey, did you guys hear that? We have a participant from Finland”!

Näin kuului vastaanotto Barnens Ö:n leirikeskuksessa, kuvankauniissa Tukholman saaristossa huhtikuun loppupuolella. Olin juuri saapunut vuosittaiseen IAESTEn Connect Conferenceen – ensimmäisenä suomalaisena koskaan. IAESTE Connect Region (CoRe) perustettiin vuonna 2014 tarkoituksena kehittää siihen kuuluvien maiden välistä IAESTE-toimintaa ja yhteistyötä. Tällä hetkellä sen jäseniin kuuluvat Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Norja, Pohjois-Irlanti, Tanska, Ruotsi, Skotlanti, Sveitsi sekä (vielä erikseen) Yhdistynyt Kuningaskunta. Tähän kyseiseen konferenssiin saapui edustajia myös esimerkiksi Tshekistä, Saksasta ja Kroatiasta. Ja nyt myös Suomesta.

Seuraavan kolmen päivän aikana osallistuimme työpajoihin, joita vetivät eri maiden IAESTE-jäsenet. Aiheet vaihtelivat puheen pitämisestä tapahtumien järjestämiseen sekä organisaation hallintaan. Illat oli varattu kulttuuriohjelmalle ja juhlimiseen. Kansainvälisen illan aikana saimme nauttia osallistujamaiden tuomista herkuista ja juomista. Itse olin varautunut tuomalla kotimaista salmiakkia kiinteässä muodossa sekä nesteenä. Juhlat jatkuivat pitkälle aamuyöhön ja muutaman tunnin nukuttuamme heräsimme taas aamupalalle ja seuraaville työpajoille. Nelipäiväinen tapaaminen jatkui samalla kaavalla huipentuen lopulta isäntämaa Ruotsin järjestämiin perinteisiin ruotsalaisiin sitseihin.

Kokonaisuudessaan tapahtuma oli ikimuistoinen. Se, mikä teki tilaisuudesta niin merkittävän ei kuitenkaan ollut juhliminen tai työpajat, vaan ihmiset. Tapahtumapaikka oli syrjässä sivilisaatiosta, ilman internetyhteyttä ja muita häiriötekijöitä. Tämä auttoi osallistujia keskittymän olennaiseen eli yhdessäoloon, kontaktien luomiseen ja ajatusten ja kokemusten vaihtoon. Konferenssiin osallistui yhteensä noin 80 ihmistä. Olin aiemmin tavannut heistä muutaman ollessani harjoitteluvaihdossa Kööpenhaminassa, mutten voi sanoa tunteneeni ketään heistä erityisen hyvin. Olin myös ainoa osallistuja, joka tuli edustamaan maataan yksinään. Tästä huolimatta vastaanotto oli todella lämmin ja IAESTE-mieliseen joukkoon oli helppo sulautua. Keskustelin monien kanssa siitä, miten IAESTE-toiminta on järjestetty kussakin maassa ja sain paljon ajatuksia siihen, miten Suomen toimintaa voisi jatkossa kehittää. Sain myös kutsuja useiden maiden omiin IAESTE-tapahtumiin, joita järjestetään ympäri vuoden. Konferenssin viimeisenä päivänä järjestettiin myös CoRe-edustajien kokous, johon sain uuden osallistujamaan edustajana myös kutsun. Kokouksen aikana rakennettiin yhteistyötä CoRe-maiden ja Suomen välille, mikä tulee suunnitelmien mukaan konkretisoitumaan ja syventymään entisestään tulevaisuudessa.

Näin kuukauden jälkeen olen edelleen hurmioitunut osallistujien luomasta hienosta ilmapiiristä, järjestäjien talkoohengestä ja omistautumisesta sekä yleisestä tapahtumassa vallinneesta positiivisesta asenteesta. Yksi asia on varma: Tämä ei tule jäämään ainoaksi Connect Conferenceksi, jossa Suomi on mukana.

 

Teemu Rahkonen
Puheenjohtaja, IAESTE Finland


Leave a Reply