Työnantajalle

Tarjoamalla paikan ulkomaalaiselle IAESTE-harjoittelijalle annat samalla mahdollisuuden suomalaisopiskelijalle lähteä harjoitteluun ulkomaille.

 

Yritys

IAESTE tarjoaa kanavan rekrytoida ulkomaalainen osaaja yritykseen. Nuori ulkomaalainen osaaja voi esimerkiksi auttaa yrityksen laajentumisessa ulkomaille. Tarjoamalla harjoittelupaikan organisaatiostanne, saatte pääsyn parhaisiin opiskelijoihin tieteiden, insinööritaidon ja tekniikan saralta yli 80 valtiosta.

Yliopisto

IAESTE-harjoittelijan palkkaaminen voi auttaa uusien jatko-opiskelijoiden löytämisessä. Paikan tarjoamalla voitte saada hyvin motivoituneita, kunnianhimoisia opiskelijoita, jotka haluavat parantaa tutkimustaan Suomessa.

IAESTE:n rooli

IAESTE:n vaihto-ohjelma auttaa työnantajia palkkaamaan tunnistettuja kansainvälisiä opiskelijoita IAESTE:n jäsenvaltioiden verkostosta. IAESTE auttaa työnantajia ja opiskelijoita pitämällä huolen valitsemisjärjestelyistä, käytännöllisyyksistä ja tarjoamalla vapaa-ajan aktiviteetteja. IAESTE voi auttaa myös asiakirjojen, asumisen ja sosiaalisen ohjelman kanssa.

Prosessin eteneminen

Ulkomaalaiset IAESTE-toimistot etsivät paikkaan sopivan ehdokkaan ja lähettävät hänen hakemuksen IAESTE Finlandille. Kun olemme arvioineet hakemuksen opintojen, aikaisemman kokemuksen ja motivaation perusteella, lähetämme sen työnantajalle. Työnantajana päätät harjoittelijan lopullisesta hyväksymisestä esimerkiksi haastattelun avulla. Jos et ole tyytyväinen ehdokkaaseen, pyydämme lähettävää IAESTE-toimistoa etsimään uuden ehdokkaan. Kun työnantaja on valinnut harjoittelijan, IAESTE Finland tiedottaa harjoittelijaa oleskelulupa-asioista.

Työnantaja määrittelee

  • harjoittelujakson pituuden ja ajankohdan
  • harjoittelijan ala- ja opintovaihevaatimukset
  • harjoittelijan kielitaitovaatimukset
  • sekä mistä maasta harjoittelijaa toivotaan

Työnantajan vastuut

Parhaat tulokset työsuhteessa saavutetaan, kun työnantaja

  • suunnittelee työtehtävät ja vastaa työnohjauksesta
  • sijoittaa opiskelijan tämän koulutusta vastaaviin tehtäviin
  • maksaa opiskelijan palkan alan työehtosopimusten mukaisesti sisältäen veron, sosiaali- ja eläkevakuutusmaksut sekä lakisääteisen tapaturmavakuutuksen. Palkan tulisi myös kattaa elämisestä aiheutuvat kulut, kuten vuokran, ruoan ja työmatkojen aiheuttamat kustannukset
  • maksaa IAESTE:n rekisteröitymismaksun
  • kirjoittaa lyhyen raportin opiskelijalle työsuhteesta englanniksi

Lisätiedon tarpeessa ota yhteyttä: info@iaeste.fi